top of page

Kluizen en brandkasten

Een kluis of brandkast kan u verkrijgen in alle maten of gewichten. Hun hoofdtaak is het beveiligen van uw waardevolle spullen tegen inbraak en/of brand. Vermits deze zo’n belangrijke rol spelen is het uiteraard belangrijk dat u steeds kiest voor een kluis of brandkast die voldoet aan de Europese norm.  

Voor u overgaat tot de aankoop van een kluis of brandkast zijn er steeds enkele vragen die u zich moet stellen:

Hoe groot moet de kluis zijn?​

Om hierop te kunnen antwoorden zal u eerst een inventaris moeten maken van de waardevolle spullen die u in de kluis wilt bewaren. U zal verbaast zijn hoeveel ruimte u werkelijk nodig heeft. Vermits er natuurlijk na verloop van tijd wat spullen zullen weggaan en bijkomen is het steeds aangeraden 1 of 2 modellen groter te nemen dan wat u vandaag nodig hebt.

Hoe beveiligd moeten u spullen zijn?

Hiervan hangt af welke klasse van kluis of brandkast u zal kopen gezien de Europese norm. Deze gaat van klasse 0 tot en met klasse VI. Deze klasse is ook een indicatie tot welk bedrag uw verzekeringsmaatschappij (in theorie) de inhoud wil verzekeren. Hoewel dit steeds van verzekeringsmaatschappij tot verzekeringsmaatschappij afhangt, ga dus steeds ten rade bij uw persoonlijke verzekeringsmaatschappij. Hetzelfde geldt ook voor brandkasten, hier hanteert men ook een Europese norm, deze gaat dan eerder over de temperatuur en de duur die de brandkast een vuur kan weerstaan.

In welke ruimte komt uw kluis of brandkast te staan?

De beveiliging van de omliggende ruimte is een extra barrière voor eventuele inbrekers, ook is het goed om na te denken over het feit dat u een ingebouwde kluis of eerder een meubelkluis wilt.

Wat voor soort sluitsysteem wilt u?

Kluizen en brandkasten hebben 3 verschillende sluitsystemen, die ook met elkaar te combineren zijn.

  • Het elektronisch cijferslot, waar men gebruik gaat maken van een cijfercombinatie.

  • Het mechanische cijferslot, hier maakt men ook gebruik van een cijfercombinatie maar dan met een mechanisch systeem

  • Dubbelbaardsleutel

Contacteer ons  voor vrijblijvende informatie over kluizen en brandkasten.

bottom of page