top of page

Sloten

Veiligheidssloten

Een kwalitatief slot is een cruciaal onderdeel van een goed beveiligde deur. In combinatie met een goede veiligheidscilinder en een veiligheidsbeslag bent u zo het beste beveiligd tegen eventuele inbraken. Het plaatsen van een kwalitatief veiligheidsslot doormiddel van een competente slotenmaker is dus van zeer groot belang bij het beveiligen van uw woonst. Door te kiezen voor een veiligheidsslot met SKG-keurmerk, kiest u voor een slot dat het lastigste op te breken is. 

 

Het openbreken van een veiligheidsslot neemt extra veel tijd in beslag en dit kan vaak al genoeg zijn om de inbreker van gedachten te doen veranderen. Moest de inbreker toch doorzetten is de vertraging van de inbraakpoging zeer belangrijk in het vergroten van de kans dat de inbraakpoging wordt opgemerkt. Zoals men zegt is een ketting maar zo sterk als zijn zwakste schakel en dit geldt ook voor de beveiliging van uw buitendeuren. Het is niet voldoende enkel de voordeur goed te beveiligen, want anders bestaat er alsnog de kans dat men zal proberen langs een andere deur binnen te komen. Daarom raden wij steeds aan om alle buitendeuren van de woning te voorzien van kwalitatieve veiligheidssloten.

Veiligheidsbeslag

Een volgend belangrijk onderdeel is het veiligheidsbeslag. Dit is het onderdeel met als voornaamste doel het beschermen van de cilinder tegen eventuele inbraakpogingen. Een buitenschild wordt zonder zichtbare schroeven aan de buitenkant bevestigd. Op deze manier kan een inbreker geen grip krijgen op de cilinder. Zoals steeds is het belangrijk om kwalitatieve producten te gebruiken bij elk onderdeel van de beveiliging van uw woonst. MetaSafe hanteert dan ook bij dit product de SKG-norm. De investering in een veiligheidsbeslag beschermt dus uw cilinder tegen pogingen tot inbraak zoals het afbreken of uitboren. U kan ook uw veiligheidsbeslag verkrijgen als veiligheidsrozet. Dit is dan een kleinere versie die enkel de cilinder beschermt. 

Oplegsloten

Wanneer u op zoek bent naar een extra beveiliging voor reeds geplaatste deuren, waar een cilinderslot geen optie is kan u nog steeds voor een oplegslot gaan. Oplegsloten zijn sloten die zichtbaar zijn aan de binnenkant van de deur. Bij oplegsloten raden we aan om oplegsloten te nemen met zowel een dag- als een nachtschoot. Hierbij bedient men de dagschoot met de sleutel en eventueel ook een trekker. De nachtschoot bedient men enkel met de sleutel. Zoals bij al onze producten proberen wij bij MetaSafe ook hier een zo hoog mogelijke SKG-norm te hanteren.

Contacteer ons voor vrijblijvende informatie over veiligheidssloten.

bottom of page