top of page

Toegangscontrole

Toegangscontrole voor deur en poort.

Toegangscontrole is op zich een breed begrip en u kan dus ook gebruik maken van verschillende toegangscontrolesystemen. Zo kan u gebruik maken van codeklavieren, badge controle of zelf een biometrische scanner (vingerafdruk, gezichtsscan, irisscan). 

Een toegangscontrolesysteem in combinatie met een sluitplan is vaak een goed idee omdat aan een toegangscontrolesysteem bepaalde voordelen zijn gelinkt. Een van de voornaamste voordelen aan toegangscontrole is het feit dat men een soort van database kan opslagen waar men exact weet wie, waar wanneer is binnengegaan. Ook is het mogelijk om het systeem te koppelen aan bijvoorbeeld een alarmsysteem.
 

Een systeem met kaartlezer is een systeem dat vaak als toegangscontrole voor een poort gebruikt wordt. Dit omdat het makkelijk te integreren is in een bestaande omgeving en kunnen de kaarten ook centraal beheerd worden. Dit zorgt ervoor dat bij verlies of eventueel diefstal van een badge het ook volstaat om deze te deactiveren en is het dus ook niet nodig een compleet nieuw slot of systeem te plaatsen. Het gecentraliseerde systeem geeft ook de mogelijkheid om bepaalde profielen enkel op bepaalde momenten van de dag of in bepaalde zones toegang te verschaffen.
 

Bij een toegangssysteem met codeklavier gaat men gebruik maken van toegangscodes. Dit is een zeer voordelig systeem vermits en geen extra kosten bij komen kijken. Er zijn namelijk geen sleutels of badges die verloren kunnen gaan en men kan steeds de toegangscode veranderen wanneer dit nodig is zonder kost.

Contacteer ons  voor vrijblijvende informatie over toegangscontrole.

bottom of page